POLÍTICA DE GALETES

DEFINICIÓ i FUNCIÓ DE LES GALETES

Què són les galetes? Una galeta és un fitxer que es descarrega a l’ordinador quan s’accedeix a determinades pàgines web.  Entre d’altres coses, les galetes permeten a una pàgina web emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o del seu equip i, en funció de la informació que continguin i de la forma en què s’utilitzi l’equip, poden utilitzar-se per reconèixer-ne l’usuari.

QUINES GALETES UTILIZA AQUEST LLOC WEB?

Galeta Finalitat Tipus Més informació
Google Analytics Recopila informació anònima sobre la navegació dels usuaris pel lloc web amb el fi de conèixer-ne l’origen de les visites i altres dades estadístiques similars.

Galeta de tercers, persistent o de sessió, i d’anàlisi.

Centre de privacitat de Google


Complement d'inhabilitació de Google Analytics

Pròpia Galeta de sessió per al funcionament correcte del lloc web. Galeta pròpia, de sessió, tècnica.

Galetes pròpies: Són les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel mateix editor i des del qual es presta el servei sol·licitat per l’usuari.


Galetes de tercers: Són les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini no gestionat pel mateix editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes través de les galetes.


Galetes de sessió: Són un tipus de galetes dissenyades per obtenir i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a una pàgina web. Se solen fer servir per emmagatzemar informació que només interessa conservar per prestar el servei sol·licitat per l’usuari en una sola ocasió.


Galetes persistents: Són un tipus de galetes que queden emmagatzemades al terminal i a les quals el seu responsable pot accedir per tractar les dades que s’hi contenen que pot anar des d’un minut a diversos anys


Galetes tècniques: Són les que permeten a l’usuari la navegació a través d’una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi existeixen com, per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d’accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, realitzar el procés de compra d’una comanda, realitzar la sol·licitud d’inscripció o participació a un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so o compartir continguts a través de xarxes socials.


Galetes de personalització: Són les que permeten a l’usuari accedir al servei amb algunes característiques de tipus general predefinides en funció d’una sèrie de paràmetres existents en el terminal de l’usuari, com és ara l’idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix al servei, la configuració regional des d’on accedeix al servei, etc.

Galetes d’anàlisi: Són les que permeten al responsable de les galetes el seguiment i l’anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades. La informació que es recull mitjançant aquest tipus de galetes s’utilitza per mesurar l’activitat dels llocs web, aplicació o plataformes i per elaborar perfils de navegació dels usuaris d’aquests llocs web, aplicacions i plataformes amb l’objectiu d’introduir millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús que fan els usuaris del servei.

 

 

COM PUC DESACTIVAR O ELIMINAR LES GALETES DEL MEU EQUIP?

Quan s’entra en el lloc web, aquest demana l’acceptació de la instal·lació de determinades galetes per continuar navegant. Si es realitza un scroll (moviment vertical de la pàgina) superior a 300 píxels, s’entén que l’usuari continua navegant pel lloc web i que per tant accepta la instal·lació de galetes en el seu navegador. No obstant això, l’usuari  pot permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions corresponents del seu navegador.
L’accés a la gestió de les galetes varia en funció del navegador i la plataforma que s’utilitzen, però generalment aquests ajustos es troben en la secció “opcions”, “preferències” o “eines” del menú del navegador.

A continuació us proporcionem els enllaços amb les instruccions per configurar les galetes als navegadors i plataformes més utilitzats. Per a d’altres configuracions, cal consultar el proveïdor.

Com configurar les galetes en el Chrome.
Com configurar les galetes en el Firefox.
Como configurar les galetes en l’Internet Explorer.
Com configurar les galetes en el Safari (OS X).
Com configurar les galetes en el Safari (iOS).
Com configurar les galetes en l’Android.

 

QUÈ PASSA SI DESHABILITO LES GALETES EN EL MEU NAVEGADOR?

Si es deshabiliten les galetes del navegador de l’usuari, és possible que algunes funcionalitats quedin deshabilitades.

ACTUALITZACIONS I CANViS EN LA POLÍTICA DE GALETES

La política de galetes pot ser modificada en funció d’exigències legislatives, reglamentàries o amb la finalitat d’adaptar aquesta política a les instruccions dictades per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, per això aconsellem els usuaris que la visitin periòdicament.


En cas que es produeixin canvis significatius en aquesta política de galetes, ho comunicarem als usuaris a través del lloc web.