Sushi tradicional amb toc mediterrani

Sushi tradicional amb toc mediterrani

Sushibo ofereix sushi tradicional amb toc mediterrani a Barcelona, però d'on prové el sushi? quina diferència hi ha entre cada tipus de peça?

Quin és l'origen del sushi?

El sushi actual neix de la necessitat de trobar un sistema de conservació del peix a la Xina del segle IV abans de Crist. Originalment era una barreja de peix, vinagre i arròs fermentats durant dos dies i l’arròs no es menjava. Posteriorment, i malgrat que a la Xina es va anar abandonant aquest costum de conservació, es va traslladar i mantenir al Japó. A mitjan segle XVIII, a Edo (antic Tòquio) es va escurçar el procés d’elaboració i es van començar a preparar unes boles d’arròs amanit amb vinagre i peix fresc al damunt que permetia menjar-les al moment (precedent dels actuals nigiris).

D’aleshores ençà aquest exponent de la gastronomia japonesa ha evolucionat amb el temps i s’ha estès arreu del món. L’arròs bullit al punt i amanit en continua essent la base principal però s’hi han anat incorporant ingredients diversos com a acompanyament, més enllà de peix i marisc crus i les verdures. Els nord-americans, per exemple, hi van introduir l’alvocat i el salmó fumat, i van crear l’actual uramaki Califòrnia Roll. A Sushibo, la introducció de productes de proximitat i la creativitat influeixen de manera decisiva en l’elaboració del nostre sushi: els hosomakis de foie d'ànec amb mel figues i nous o de ceba caramel·litzada, i l’uramaki Trencadís, amb cruixent de llagostí, cranc, espàrrec i ous de peix volador, en són bons exemples.

Com podem diferenciar cada tipus de sushi?

El terme genèric sushi dóna pas a una nomenclatura concreta de cada peça segons si inclou alga nori, en funció de la forma, la mida i el nombre d’ingredients. La paraula maki –que en japonès significa enrotllar– és la base per anomenar les peces que s’enrotllen amb alga nori.

En la carta de Sushibo online trobareu diferents tipus de peces de sushi o safates de sushi variat, per emportar o a domicili:

                             - els hosomakisrotlles petits d’alga nori i arròs, farcits generalment d’un sol ingredient,

                             - els futomakis, més grans, farcits combinant ingredients diversos,  

        sushi-hosomaki-sushibo                               sushi-futomaki-sushibo

                             - els uramakis, enrotllats a la inversa amb l’alga nori a l’interior i l’arròs a l’exterior,

                             - els temakis, en forma de cucurutxo,

                             - els nigiris, boles d’arròs en forma de croqueta, generalment amb un sol ingredient al damunt,

                             - els gunkan són boles d’arròs envoltades d’alga nori coronades amb el farciment,

                             - els onigiris, boles d’arròs farcides i sense alga.

       sushi-uramaki-sushibo                                sushi-nigiri-sushibo

El sushi de Sushibo, sushi de casa nostra

Sushibo ofereix sushi de qualitat elaborat al moment amb gran rigor i de forma artesanal. Utilitzem els millors ingredients, prèvia selecció dels millors proveïdors del mercat tant de proximitat com internacional. Els processos de conservació i control d’elaboració de les salses i productes intermedis estan sotmesos a un estricte protocol de manipulació.

Des que vam començar la nostra activitat al setembre de 2010, la nostra carta ha evolucionat i s’han anat incorporant elements de fusió de cuina mediterrània i tècniques associades a la cuina conceptual. En la carta de Sushibo trobareu tant peces de sushi tradicional, com d’altres més experimentals que contrasten textures i sabors. L’exigència permanent de potenciar la creativitat en l’oferta, defuig la repetició i empeny la innovació. Per exemple, al Restaurant Sushibo (Casanova, 94) un dels plats més apreciats pels clients és un combinat de sushi únic i espectacular, anomenat Sushiexperience, que el xef crea especialment per a cada taula,  i que evoluciona diàriament, segons productes de temporada i amb l’aplicació constant de noves tècniques gastronòmiques.

sushi-sushiexperience-sushibo

CONTACTA AMB NOSALTRES