El plaer d’assaborir sushi amb cervesa

El plaer d’assaborir sushi amb cervesa

Japó és un país on la dedicació, la cura i la tècnica en el treball són elements clau que marquen la diferència. Aquest enfocament vital el podem apreciar també en la seva cuina, tan elaborada com senzilla. Es cuida fins l'últim detall. Un bon exemple d'això és el plat estrella japonès, el sushi. Més enllà dels tradicionals sake o te, molt freqüentment en occident s'acompanya també la ingesta de sushi amb una de les begudes més populars del món, la cervesa.

¿Quines són les cerveses més populars del Japó? 

Els japonesos són àvids consumidors de cervesa rossa, suau. A Sushibo tenim les tres principals cerveses japoneses: Sapporo, Asahi i Kirin. Tres cerveses perquè puguis gaudir del veritable sabor japonès sense haver d'agafar un avió rumb al país del sol naixent.


Sapporo és la cervesa més antiga de Japó. Va ser fundada el 1876, tan sols 7 anys després que es fundés la ciutat -porta el seu nom- situada a l'illa de Hokkaido. Com les altres cerveses japoneses, la Sapporo és una cervesa suau, aromàtica i amb un toc àcid que combina a la perfecció amb el sushi.


Asahi super dry és la cervesa japonesa més coneguda fora del país nipó. Nascuda el 1987, com una cervesa seca que -com bé indica el seu nom- la notarem al seu pas per la gola. Però no ens omplirà l'estómac a diferència d'altres cerveses. És una beguda ideal per acompanyar el dinar o el sopar. Per això, es recomana tant per menjar sushi, per ser una cervesa lleugera i suau.


Kirin, una cervesa que porta el nom d'un ésser mitològic meitat cavall, meitat drac, i símbol de bona sort en la cultura oriental. Kirin va ser la cervesa més venuda al Japó abans de l'aparició d'Asahi super dry. És també una cervesa suau i lleugera, menys amarga i més aromàtica, qualitats per les quals és tan popular. Probablement de les tres cerveses japoneses sigui la que més recordi a una cervesa europea. Si ets dels que no volen arriscar massa, aquesta és la teva cervesa. Prova-la juntament amb el teu plat de sushi.

 cerveses-japoneses-sushibo

¿Quines altres cerveses hi ha a la carta de Sushibo?


L'aposta de Sushibo per la fusió japonesa-catalana, tant en sushi com plats cuinats, es tradueix també en la carta: Moritz, Moritz Epidor i Aigua de Moritz. elaborades amb aigua de la Font d'Or del Montseny, cadascuna té la seva personalitat pròpia però s'adapten molt bé al paladar exigent de l'amant de sushi i de la gastronomia japonesa.

Moritz és una cervesa suau, pàl·lida, elaborada i perfumada amb una infusió de flors de llúpol aromàtiques de Saaz, regió de la República Txeca amb gran tradició cervesera.

Aigua de Moritz és la cervesa sense alcohol de la mateixa marca i l'única sense alcohol que hi ha a la nostra carta.


Moritz Epidor és mésforta que qualsevol de les altres cerveses esmentades, té una graduació de 7,2 graus, un cos compacte i un color únic.
Degustar sushi amb glops de cervesa representa un plaer per a qui li agradi refrescar el paladar entre mos i mos. Per a qui prefereixi experimentar altres begudes japoneses, més tradicionals, cal destacar la infusió de te verd calent i el sake, l'anomenat "vi" japonès. El sake s'elabora a partir de la fermentació de l'arròs en un procés diferent, encara que similar al de la cervesa. Es pren fred o calent, en funció de l'època de l'any, del menjar que acompanyi i del tipus de sake, dels quals hi ha una gran varietat.


En qualsevol cas, a Sushibo podràs degustar el nostre excel·lent sushii la nostracarta de plats amb qualsevol de les tres opcions (cervesa, te o sake), tant en els nostre restaurant del carrer Casanova o el de Mitre, com per emportar i a domicili. Pots fer la teva reserva o la teva comanda online (www.sushibo.cat) o per telèfon (93 415 4078).

 

Una curiositat i un consell

Per acabar, una curiositat i un consell.

La curiositat: al Japó, a l'hora de servir la beguda, cal tenir present que es considera de mala educació servir-se un mateix les begudes amb alcohol. El costum japonès indica que sempre algú ens ha d'omplir la copa o el got. Haurem, doncs, d’estar atents i servir els nostres companys de taula per procurar que sempre tinguin beguda disponible.


El consell: al Japó, per brindar s'utilitza la paraula Kanpai ( "deixar la copa seca"). Si teniu un japonès a prop, eviteu el terme "txin-txin", ja que té un significat totalment equívoc i li podria incomodar. En japonès, és la paraula infantil per  referir-se a "penis", sería com "pirulina".

asahi-moritz-cerveses-sushibo