El wasabi

El wasabi

El rave japonès, el wasabi

El rave japonès, el wasabi, és un element característic de la cuina japonesa. Estem acostumats a veure aquesta pasta verda al costat del sushi i el sashimi. Aquest condiment, en pols, en pasta o ratllat,  atorga el toc picant necessari a la soja en la qual sucarem la peça.

Però què és realment aquest ingredient?

El rave japonès autèntic s’extreu de l’arrel de wasabi fresca (wasabia japonica). Hi ha pocs llocs al món adients que en conreïn, ja que es planta a les lleres dels rierols (on creix de forma silvestre, també) i es cultiva en camps, especialment en hivernacles temporals de vinil, construïts molts cops al mig d’arrossars erms entre estacions  Al Japó es cultiva principalment a la península d'Izu (prefectura de Shizuoka), i a les prefectures de Nagano, ShimaneYamanashi i Iwate. Es cultiva també, per a l’exportació, a Taiwan i Nova Zelanda.

 

Com és aquesta arrel?

L’arrel de wasabi és de color verd i la pasta que s’aconsegueix després de ratllar-la és la que acompanya normalment al sushi. Es sol barrejar amb salsa de soja per al sashimi, i a vegades també es posa entre el peix i l’arròs en els nigiris.  

Per ratllar el wasabi s’utilitzen diferents tipus de ratlladors. El més tradicional es fa amb la pell del tauró àngel (Squatina nebulosa), o Korozame,  subjectat per un tros de fusta. La pell es desgasta ràpidament,  així que s’han popularitzat els ratlladors professionals de coure, ceràmica, plàstic o metall. Té una superfície plana amb dents que sobresurten i sense forats. 

rave-japones-sushibo-sushi-barcelona

Com es presenta?

Com que el wasabi autèntic és difícil de trobar i constitueix un luxe car, la pasta que es comercialitza arreu és una pols verda feta a base de raves occidentals (Armoracia rusticana) i una mica de mostassa. De fet, la pasta de wasabi o ‘western wasabi’, com diuen els japonesos, és molt més picant que l’autèntic wasabi, d’aroma subtil i fresc.

wasasbi-en-pols-sushibo-sushi-barcelona

Wasabi en pols, on-line, take away, a domicili.

pasta-d-wasabi-sushibo-sushi-barcelona

Pasta de wasabi, on-line, take away, a domicili.             Forma part dels ingredients del nostre                 Kit fem sushi.

Quins productes de wasabi tenim a Sushibo?

En totes les comandes de sushi, tant de take away com a domicili, de Sushibo hi incloem els condiments necessaris en bossetes monodosi: salsa de soja, gingebre i wasabi.

Avui en dia el wasabi no només acompanya el sushi, sinó que s’ha convertit en l’ingredient principal de postres i en un condiment bàsic d’aperitius. Si ets atrevit i vols tastar una cosa diferent, a Sushibo pots trobar diversos plats amb wasabi, des d’un aperitiu de pèsols picant fins a un sorbet molt refrescant!

pesols-de-wasabi-sushibo-sushi-barcelona

Pèsols de rave japonès, aperitiu, on-line, take away, a domicili.

sorbet-de-wasabi-sushibo-sushi-barcelona

Sorbet de rave japonès, una de les postres de Sushibo Casanova