La Su, en Shi i en Bo, a Sushibo Casanova

La Su, en Shi i en Bo, a Sushibo Casanova

Qui són?

La Su, el salmó femella, estava molt sola. Els clients demanaven més decoració al local... Des del 14 d'octubre passat en Shi, la tonyina, i en Bo, el peix globus, comparteixen espai a Sushibo Casanova.

La nostra essència

Al carrer Casanova 94 de Barcelona tenim un local senzill, auster, acollidor, i amb decoració minimalista que recentment ha incorporat alguns nous elements...

Blog-peixos 1

El nostre objectiu s’ha centrat sempre en el menjar, en la qualitat del peix, en les matèries primeres que utilitzem a la cuina, en la creativitat permanent i en l’experimentació. Sobre la base de la cuina japonesa i el sushi més tradicional, la nostra carta oferireix als nostres clients nous conceptes, noves textures, nous sabors, noves combinacions de fusió amb la cuina mediterrània que intentem reflectir en el nostre plat emblemàtic: la Sushiexperience.

Alguns clients habituals algun cop ens havien suggerit que algun element decoratiu addicional potser milloraria l’ambientació. Tot un repte ja que afegir coses, encara que siguin poques, pot ser un problema si no es vol canviar l’essència d’un negoci i d’un local. Així, fa ja un any i mig vàrem incorporar la Su, un salmó femella, quadre per encàrrec del pintor i músic Pau Domínguez. Però la Su seguia estant molt sola...

Els artesans

Després de donar-hi voltes i més voltes, i de trobar un moment oportú,  vàrem decidir buscar-li companyia a la Su amb uns nous elements decoratius que reforcessin la identitat del restaurant. Vàrem contactar amb Josep Mercader, un artista-artesà que té un taller de cistelleria a Torroella de Montgrí (veure https://josepmercader.wordpress.com). Els vam fer l’encàrrec del disseny i la realització d’una tonyina i d’un peix globus. I s’hi van posar... 

Les fonts

El primer que van fer al taller de Josep Mercader va ser definir les mides i estudiar la morfologia de la tonyina. 

blog-sushibo-peixos 1

Els materials

A continuació, van decidir com els farien. Utilitzarien les tècniques de cistelleria tradicionals catalanes però a partir de materials de base asiàtics. Pur esperit Sushibo! L’estructura, “l’esquelet intern”, que determina la forma i la resistència de la peça final és feta d’un tipus de canya asiàtica anomenada Manila. I després a teixir i teixir... amb medul·la de bambú.

blog-sushibo-peixos 2

Últims passos

Finalment, s’incorporen les aletes i els diferents detalls i acabats i es comprova l’efecte de la llum en el seu interior.  Així és com neix en Shi, la nostra tonyina particular.

blog-sushibo-peixos 3

El mateix procés s’ha seguit amb en Bo, el nostre peix globus...

blog-sushibo-peixos-3

Un cop donada una lleugera capa de vernís, ja només quedava recollir les dues peces i penjar-les amb èxit al nostre restaurant...

blog-sushibo-peixos 4

Definitivament, la Su -la nostra salmó femella- ja no està sola. Està molt ben acompanyada pel Shi –la tonyina- i en Bo –el peix globus...

Un aire nou

En Josep Mercader, la Magda Martínez i en Joan Quer han fet una gran feina i han cuidat tots els detalls. Els estem molt agraïts i us convidem a gaudir de la seva obra -com ho estem fent nosaltres cada dia- mentre tasteu la nostra Sushiexperience

blog-sushibo-peixos 5